FOKUS

  • International
  • Photography
  • Award

 

OSMAN DEMIRI

Osman Demiri lindur më 1965, Kumanovë. Jeton dhe vepron në Gostivar

Shkolla e Mesme Fashion Design. Fakulteti Filologjik në Shkup. Shkolla e Fotografisë “John Kaverdash Scool” në Milano. Master në Universitetin për Film dhe Arte Audiovizuele, drejtimi “Kamera Filmike” në Shkup. Bashkëpunëtor i gazetës “FLAKA”, Redaktor i Javores “JETA”, korespondent i gazetës RILINDJA. Drejtor fotografie në filmat “Maratona”, “Aksioni”, “Ditari” dhe filma dokumentar “Fshati im”, “Një jetë për liri”. Regjisor i filmave të shkurtër “Heroi”, “Rruga”, “Portreti” dhe pjesmarrës në disa festivale. Anëtar jurie dhe kurator në konkurse dhe ekspozita të fotografisë në Maqedoninë e Veriut, Shqipëri, Kosovë, Serbi, Turqi, Bullgari etj. Ligjerues i Fotografisë në Universitetin e Tetovës. Themelues i Shkollës Verore të Fotografisë “Qyteti im” dhe My Way”. Ish kryetar i Shoqatës së Artistëve Figurativ të

Maqedonisë së Veriut Draudacum. Drejtor i Galerisë KULT.

 

Ekspozita personale në:

Gostivar, Tetovë, Prizren, Shkup, Prilep, Veles, Milano,

Guidizzolo, Salsburg, Boston, Maribor, Beograd, Novi Sad,

Berat, Korcë, Stamboll, Antalia, Brisel, New York, Prishtinë, Tiranë,

Preshevë, Suharekë etj.

 

Mbi 150 ekspozita kolektive në Maqedoninë e Veriut dhe jashtë.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy