FOKUS

 • International
 • Photography
 • Award

Francesco Cito – Itali

 

Francesco Cito, me kombësi italiane, ka lindur në Napoli më 5 maj 1949 dhe tani jeton në Milano. Pasi ndoqi shkollën e mesme teknike, ai la studimet e papërfunduara dhe udhëtoi nëpër Evropë, duke u ndalur në Londër në vitin 1972, ku iu përkushtua fotografisë, por edhe përvojës së çdo lloj pune. Pasi punoi për një revistë javore të muzikës pop-rock, ai u bë një foto-gazetar i pavarur në 1975 dhe filloi të punonte për revistën Sunday Times, në të cilën ai kishte kopertinën e tij të parë, marrë nga raporti i tij “The Mattanza” ( mënyra e lashtë e peshkimit të tonit në Siçili). Më pas, ai punoi edhe për Revistën Observer.

Në vitin 1980, pas pushtimit sovjetik, ai ishte një nga fotoreporterët e parë që arriti në Afganistan në mënyrë klandestine, duke udhëtuar në këmbë për 1200 kilometra me grupet e ndryshme guerile gjatë qëndrimit të tij tre mujor. Nga fundi i vitit 1982 deri në fillim të vitit 1983 ai ishte në Napoli për një reportazh mbi camorrën (mafia neapolitane), që më vonë u botua në të gjithë botën. Në vitin 1983 ai ishte gjithashtu në frontin libanez, si korrespondent i revistës javore Epoca, për të raportuar mbi ndarjen brenda P.L.O. mes mbështetësve të Arafatit dhe Abu Musa-s pro-sirianëve. Ai është i vetmi foto-gazetar që ka raportuar për dorëzimin e Beddawit (kampi i refugjatëve dhe bastioni i P.L.O.). Deri në vitin 1989 ai shkoi në Liban edhe gjashtë herë, për të ndjekur ngjarjet.

Në vitin 1985 ai filloi të shkonte në Palestinë (Izrael) për të raportuar mbi kushtet e palestinezëve brenda territoreve të pushtuara (Bregu Perëndimor/Gaza) që shkaktuan kryengritjen e Intifadës në dhjetor 1987. Ai ende ndjek zhvillimet në këtë situatë. Gjatë kësaj kohe ai u shtrua në spital tre herë: dy herë u plagos nga ushtarët izraelitë dhe një herë nga një tullë palestineze ndërsa ishte në detyrë për Revistën Stern mbi një raport mbi kolonët izraelitë (pub. qershor 1994).Në shkurt 1989, si korrespondent i “Friday” di Repubblica, ai u kthye, përsëri në mënyrë klandestine, në Afganistan për të raportuar për tërheqjen e Ushtrisë Sovjetike.

Në vitet ’90 ai ndoqi fazat e ndryshme të konflikteve ballkanike.

 • Në gusht të vitit 1990, për “Friday” di Repubblica përsëri, ai ishte ndër fotografët e parë që raportoi zbarkimin amerikan në Arabinë Saudite pas pushtimit të Kuvajtit. Ai u kthye në zonën e Gjirit gjatë luftës kundër Irakut, deri në çlirimin e Kuvajtit.
 • Në vitin 2000 ai bëri një reportazh për “Kodin e Kanunit”, ligjin e lashtë të hakmarrjes me origjinë mesjetare në shoqërinë shqiptare.
 • Në Itali, ai ndjek shpesh rastet mafioze në rajonet e jugut, por edhe ngjarje të tilla si Palio në Siena dhe aspekte të tjera të rëndësishme të shoqërisë sonë.
 • Që nga viti 1997, synimi është fokusuar edhe te Sardenja jashtë rrugës së rrahur, mes punës sociale dhe traditave, tashmë pjesërisht e mbyllur në librin fotografik.
 • Në vitin 2007 ai u ftua nga Guvernatori i Sakhalin (Rusi), ish-kolonia e burgut të ishullit të treguar nga Çehovi, për një punë fotografike në territor, duke ilustruar jetën dhe aktivitetet prodhuese, pas zbulimit të fushave të mëdha të naftës. Puna u bë një ekspozitë dhe një libër fotografish i redaktuar në Rusi.
 • Në vitin 2012 shtëpia prestigjioze e bizhuterive pariziane “Van Cleef & Arpels” porositi realizimin e një vepre fotografike, e cila përshkruan punën e palodhur përmes duarve të artizanëve të tyre, të paketuara në bizhuteritë më ekskluzive në botë. 50 imazhe të mbledhura në një vëllim të shtypur në nëntë gjuhë.
 • Në vitin 1995, World Press Photo Contest i dha çmimin e tretë për raportin: “Dasma neapolitane”.
 • Në vitin 1996, World Press Photo Contest i dha çmimin e parë për raportin: “Siena, Palio”.
 • Në vitin 1997, Istituto Abruzzese për Historinë Bashkëkohore Italiane i dha atij çmimin e qytetit të Atri për paqen dhe lirinë për angazhimin e tij për të ndjekur luftën palestineze.
 • Në 2004 Çmimin e qytetit të Triestes për reportazh
 • Në 2005 Çmimi Rodolfo Pucci “The Golden Fibula” Castelnuovo Garfagnana (LU)
 • Në 2005 çmimi Werner Bischof “Flauti i argjendtë” Avellino
 • Në vitin 2006 Bariphotocamera & Camera Commercio i dha çmimin e parë për raportin: “Barche Pescatori & Pesci”
 • Në vitin 2006 Emërohet  Mjeshtër i Fotografisë Italiane nga FIAF. Rovereto (TR.)
 • Në vitin 2007 merr çmimin Benevento
 • Në vitin 2009 fiton çmimin e Shën Petersburg (Rusi)
 • Në vitin 2009 i dha çmimin Antonio Russo për reportazh lufte, PE
 • Në vitin 2013 Fitoi çmimin e parë Canon – Mondadori
 • Ka publikuar ne shume gazeta dhe revista si:
 • Epoca / ‘Venerdì’ di Repubblica / ‘Sette’ del Corriere della Sera / Sunday Times Mag. / Observer Mag. / Stern / Bunte / Zeit Mag. / Figaro Mag. / Life / Paris Match / L’Express Mag.

Armando Babani – Shqipëri

Ishte 8 vjeç kur Armando Babani pati fatin të kishte një aparat fotografik dhe falë babait i cili punonte ne Pallatin e Pionierve pati rastin të takoj pedagogun e fotografisë, Agim Verzivolli i cili me durim i shpjegoi sekretet e fotografisë që nesër do të bëhej jo vetëm profesioni dhe hobi i tij më i madh.

Detyra e parë si fotograf i shtypit ishte 20 shkurt 1991. Babani, fotografoi protestat masive që rrëzuan statujën e diktatorit komunist Enver Hoxha dhe pati fatin të fotografoj atë moment dhe ka fotot e para, pasi rënia e shtatores së Hoxhës, ishte një moment me rëndësi të jashtëzakonshme simbolike dhe paralajmëroi fillimin e një epoke të re për Shqipërinë. Gjërat shkuan shumë mirë, me shumë foto të botuara në gazeta, kështu që nga ai moment u bë një fotograf i rregullt i pavarur duke punuar për Agjencinë Amerikane të Lajmeve AP (Associated Press) & Agjencinë GAMMA, Paris, Francë. (1991-1994). Nga viti 1994 deri në vitin 2020 filloj të punoj me EPA (European Pressphoto Agency). Me një karierë të gjatë gjithë këtyre 26 viteve ai pasqyroi shumë aktivitete të rëndesishme si në art, politikë, sport, modë etj. Ai është nga fotografët më aktiv shqiptar dhe fotografitë e tij janë botuar në mediat kryesore në botë si: The Guardian, The New York Times, Washington Post, Le Figaro etj.

Personal Exhibitions:

 • 1993 – 1st Personal Photo Exhibition (Albania after the Communist Regime) Tirana Albania
 • 1995 – Attending the “Foot Festival” Exhibition in France with personal portfolio.
 • 1996 – 2nd Personal Photo Exhibition held in Tirana, Albania.
 • 1998 – 3rd Personal Photo Exhibition (The Albanian Civil War of 1997)
 • 2000 –  Participating in Photo Exhibitions with other photographers, at the National Arts Gallery, Tirana
 • 2005 – 4th Personal Photo Exhibition (Fashion, Arts,  News,Sports)at the National Arts Gallery, Tirana.
 • Sports Coverage Worldwide:
 • 2010 – Basketball World Championship Turkey
 • 2010 – Formula One Valencia
 • 2011 – Basketball European Championship Lithuania
 • 2012 – European EURO 2012 Soccer Championship Poland
 • 2013 – U-21 Soccer World Championship Turkey
 • 2014 – Basketball European Championship Slovenia
 • 2014 – Winter Olympic Games SOCHI
 • 2014 – Soccer Europa League FINAL Turin
 • 2014 – Soccer World Cup Brazil
 • 2015 – Handball World Championship Qatar
 • 2015 – Ice Hockey World Championship Czech Republic
 • 2016 – UEFA European Football Championship in France
 • 2016 – Summer Olympic Games Brazil
 • 2017- FIFA Confederations Cup Russia
 • 2018- UEFA Champions League final Kiev
 • 2018-  FIFA World Cup in Russia
 • 2017-2020 Bundesliga Matches in Germany
 • 2018 – World Cup Biathlon and World Cup Luge in Oberhof, Germany
 • 2019 – World Cup Biathlon and World Cup Luge in Oberhof, Germany
 • 2020 – World Cup Biathlon and World Cup Luge in Oberhof, Germany
 • Other important Coverage such as:
 •  1999 – 2001 covering the warzone Serbian Kosovo Armed Conflict
 • 1997- Coverage of the Civil War in Albania.
 • 2014 – Pop Francis Visit in Tirana, Albania.
 • 2015 – NATO summit in Brussels
 • 2015 – Coverage of the Refugee Crisis in Greek/Macedonian Border
 • 2017 – 2020 ECB (European Central Bank)

Tima Jam – Angli

Tima Jam është një konsulente ndërkombëtare arti, galeriste, koleksioniste arti, drejtore arti, shkrimtare arti dhe kuratore. Që në moshë të re, Tima zhvilloi një pasion dhe interes për artet, dhe filloi karrierën e saj si piktore përpara se të vazhdonte studimet e saj në historinë e artit. Tima është e vendosur të përmirësojë dhe zgjerojë skenën e artit bashkëkohor në Lindjen e Mesme dhe themeloi galerinë dhe institutin e parë të Bushehr-it. Vitet në vijim, koha kaloi duke punuar dhe udhëtuar jashtë shtetit për të pasuruar përvojën e saj si kuratore dhe konsulente arti, ndërkohë që fitoi ekspozim të vlefshëm kulturor kudo që shkoi. Tima themeloi Blue Rhino Art Consultancy në vitin 2016, duke hapur degë në Turqi dhe Iran. E vetëdijshme për mungesën e përfaqësimit të grupeve etnike të pakicave në botën e artit, Tima themeloi Blue Rhino me synimin për t’i ofruar talentit artistik vendas një ndjenjë përkatësie dhe përfshirjeje ndërsa ata lundrojnë në karrierën e tyre në një nivel ndërkombëtar. TIma aktualisht është me qendër në Londër, megjithatë, ajo vazhdimisht beson se arti i mirë ekziston kudo që mund ta gjesh dhe mbetet e përkushtuar ndaj qëllimit të saj për të zbuluar dhe përfaqësuar artistë globalë në zhvillim dhe të njohur, në zemër të të cilit është dashuria dhe pasioni i saj. për artet.Tima është një shkrimtare arti në Contemporary Identities Magazin.

Ngjarje të theksuara të organizuara/kuruara nga Tima:

 • “Polychromatic”, Galeria Daniel Raphael – Ekspozitë në grup – Londër 2021
 • Çmimi Fokus Foto – Galeria Art Fier , Shqipëri, 2017 – Sot
 • 5PhotoAward (Çmimi Ndërkombëtar i Fotografisë) – Anëtar Jurie- 2021
 • Manifesti i Imagjinatës, Ekspozita Solo për Levent Oyluçtarhan (artist turk) -2021
 • “Dames”, Ekspozita në grup 9 Gra artiste – Mars 2021
 • “Stay Art Home”, 44 Artistë Ndërkombëtarë – 2020
 • “Mos më kafshoni!”- Rezidencë dhe ekspozitë ndërkombëtare e artit- 20 artistë-      Napoli, Itali – 2019
 • “Metamorfoza” – Galeria Adahan – Stamboll – 2019
 • “Pavdekësia” -Galeria Adahan – Stamboll- 2018
 • “BRIAS”-Rezidenca dhe ekspozita Ndërkombëtare e Artit – 24 Artistë – Stamboll- 2018

Arton Humolli – Kosova

I lindur në vitin 1981 në Prishtinë, Arton Humolli i përket brezit të mesëm të artistëve të fotografisë shqiptare, i cili përveç karrierës së tij në hapësirat tona kombëtare, është ndër fotografët e rrallë shqiptarë që kanë tërhequr vëmendjen ndërkombëtare. Krijimtaria e tij fotografike shtrihet njëkohësisht në disa tema dhe fusha fotografike si: arti i bukur, moda dhe portreti. Bie në sy mjeshtëria e tij në përdorimin e ndriçimit, sidomos të ndriçimit artificial, si dhe një kujdes i shtuar në përsosmërinë teknike të fotografisë. Janë pikërisht këto vlera që u vunë në pah, ato që tërhoqën vëmendjen e disa revistave të huaja që publikojnë herë pas here fotografitë e Arton Humoll. Sigurisht që do të veçojmë revistën prestigjioze pariziane PHOTO (e themeluar në vitin 1967) në të cilën fotografi Humolli ishte fillimisht fitues i konkursit (edicioni i 39-të, viti 2019) i shpallur nga redaktorët e saj “Le Plus Grand Concours Photo du Monde” ( Konkursi më i madh në botë) dhe më pas një prezantim i artistit tonë në një nga numrat e radhës të kësaj reviste fotografike. Ndër sukseset e tjera fotografike të Arton Humollit janë dhjetëra pjesëmarrje në ekspozita kolektive brenda dhe jashtë vendit, e në veçanti ekspozita e tij personale. “Trup dhe shpirt” në Tiranë (Galeria Kombëtare e Arteve) në vitin 2015 dhe realizimi i dokumentarit “Udhëtimi i kampionit” mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës. Në janar 2022, Arton Humolli shpallet fitues i çmimit kryesor “Çmimi i Fotografisë më të Mirë” në festivalin New York Nile Gallery – Amerikë.

Ekspozita / konkurse kolektive (kombëtare dhe ndërkombëtare):

 • 2022 – “New York Nile Gallery”, Nju Jork – SHBA / Fitues i “Fotografisë më të mirë”award
 • 2021 – “Hide Away” – Gostivar – Maqedoni dhe Vieru
 • 2021 – “Focus”, Fier – Albania2021 – “Lens Fest”, Ferizaj – Kosovë
 • 2020 – “Vita Via Est”, Shkodër – Shqipëri2019 – “Le Plus Grand Concours Photo du Monde”, Paris – Francë /Fitues i konkursit në kategorinë “Bukuria”.
 • 2019 – “ArtOdes”, Shkodër – Shqipëri
 • 2019 – “Fokus”, Fier – Shqipëri2017- “Prefoto”, Preshevë
 • 2017 – “Fokus”, Fier – Shqipëri2017 – “Ditët e Fotografisë” – Pogradec – Shqipëri
 • 2016 – “Prefoto”, Preshevë2016 – “Udhëtarët e bukur II”, Hamburg – Gjermani
 • 2015 – “Në rrugën time”, Gostivar – Maqedoni dhe Vieru
 • 2015 – “Prefoto”, Preshevë2015 – “1+24”, Viti – Kosovë
 • 2014 – “Prefoto”, Preshevë / Anëtar i jurisë2014 – “Fokus”, Fier – Shqipëri
 • 2013 – “Prefoto”, Preshevë / Fitues i Çmimit Special2011 – “Fokus”, Fier – Shqipëri
 • 2010 – “Fokus”, Fier – Albania
 • 2009 – “Focus”, Fier – Albania./Fitues i çmimit të dytë
 • 2008 – “GjonMili”, Prishtinë – Kosovë
 • 2007 – “GjonMili”, Prishtinë – Kosovë
 • 2006 – “GjonMili”, Prishtinë – Kosovë

Roberto Colacciopo – Italia

Roberto Colacioppo lindi më 24 mars 1962. Në fëmijerinë e tij ai asistonte pranë babait të tij në shërbime fotografike për dasma dhe me njëherë kuptoi se Fotografia ishte pasioni i tij i vërtetë: reportazhi, rruga, portret (“fotografia sociale”).

 • 2022 – “Diversiteti është ajo që na bën unikë -” Projekti “Unë jam një nga ju” me Ass.ne Onlus L’Acchiappasogni
 • 2021 – Projekti fotografik “Io one of you” me Ass.ne Onlus L’Acchiappasogni – Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe konkurset për      MQEP dhe MQIP dhe• FIPA AWARDS Photography- EKSPOZITA FOTOGRAFIKE: “Portrete të sheshit”
 • 2020 – Kalendari “Një SHËNIM MË SHUMË” me Ass.ne Onlus L’Acchiappasogni – LIBRI: “Ku ikin sytë” – Ed. Nuova Gutemberg – Reportazh   Afrikë – Etiopi – Film i shkurtër “Ajo, e fortë dhe e butë”- Gjyqtare Ndërkombëtare e FIOF për Certifikimin dhe konkurset për MQEP dhe  MQIP dhe AWARDS Projekti kulturor FIPA-Barlettabibliohub në Barletta
 • 2019 – Reportazh Afrikë – Etiopi – Reportazh Nju Jork- Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe garat për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS   FIPA- finalist i WPC me fotoreportazh2018 – Projekti fotografik “Thirty moment” – Katalog për Antea Spose _ Lanciano – Çmimi Evropian, Çmimi FEP BRONZE CAMERA – Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe konkurset për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS FIPA –  Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin në konkurset për MQEP, MQIP dhe AWARDS FIPA’
 • 2017 – Njohja maksimale e MQIP në Itali përfshin të gjitha kategoritë- Çmimi Evropian, Çmimi FEP SILVER CAMERA • – Ceremonia e njohjes dhe e çmimeve “Fotografët përqafojnë Nikosinë” nga Shoqata Fotografët përqafojnë Nikosinë• – LIBRI: “Jepini ngjyrë jetës” Ed. UNITALSI
 • 2016 – Çmimi më i lartë MQEP në Evropë përfshin të gjitha kategoritë – Projekti fotografik në Lourdes “White Train” me National Unitalsi- Gjyqtar  Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe konkurset për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS FIPA
 • 2015 – Projekt fotografik në Lourdes “Jepini ngjyrë jetës” me National Unitalsi – Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe konkurset për   MQEP dhe MQIP dhe FIPA AWARDS- HISTORIA E FOTOGRAPHY dhe LAB. MULTIMEDIA DHE FOTOGRAFIKE në Liceun Artistik “Palizzi” në Lanciano
 • 2014 – President i FIOF Abruzzo – Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe garat për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS FIPA
 • 2013 – Reportazh Afrikë – Etiopi – Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe garat për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS FIPA
 • 2012 – Reportazh Afrikë – Etiopi – Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe konkurset për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS FIPA- Projekti  “Classi 2.0”, laborator fotografik. Shkolla fillore Principe di Piemonte në Lanciano.
 • 2011 – Reportazh Afrikë – Etiopi – Reportazh Nju Jork- Kalendarët social me Fondacionin Mario Negri Sud – Çmimi Evropian, Çmimi FEP  BRONZE CAMERA- Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe konkurset për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS FIPA
 • 2010 – Kalendarët social me Fondacionin Mario Negri Sud – Kalendarët social ASL Lanciano-Vasto me Ass.ne Il pulcino- FIPA “Sandals” film i shkurtër – Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe konkurset për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS
 • 2009 – Kalendarët socialë me Fondacionin Mario Negri Sud – Filmi me metrazh të shkurtër “Njerëzit e tjerë” – Gjyqtari Ndërkombëtar i FIOF për  Certifikimin dhe konkurset për MQEP dhe MQIP dhe ÇMIMET FIPA – LIBRI: “The caskets” Ed. Carsa – LIBRI: “L’Aquila” Ed. Revista Abruzzese
 • 2008 – Kalendarët social ASL Lanciano-Vasto me Ass.ne Il pulcino – Gjyqtar Ndërkombëtar i FIOF për Certifikimin dhe konkurset për MQEP dhe  MQIP dhe ÇMIMET FIPA – Workshop mbi reportazhin e dasmave në Sorrento – LIBRI: “”Four hundred years of the Archconfraternity of Death and Prayer” Ed. BPER
 • 2007 – Gjyqtar Ndërkombëtar FIOF për Certifikimin dhe garat për MQEP dhe MQIP dhe AWARDS FIPA
 • 2006 – Gjyqtar Ndërkombëtar i FIOF për Certifikimin dhe garat për MQEP, MQIP dhe AWARDS FIPA- LIBR: “Il Mastrogiurato” Ed. Itineraret, 2006
 • 2005 – Kalendari Vougue / McDonald’s (i pranishëm me një imazh kalendari)- Workshop mbi reportazhin e dasmave në Catania – QEP , WEDDING 2005
 • 2004 – Çertifikimi QIP WEDDING
 • 2002 – Workshop “Takimi i 12-të i fotografisë profesionale” – Workshop “Martesa takohet me Sicilinë”
 • 2001 – Reportazh Nju Jork- LIBRI: “Rrugët dhe imazhet fetare në Lanciano” Ed. Revista Abruzzese, 2001
 • 2000 – Fitues i Konkursit Ndërkombëtar M.I.L.K. Agjencia
 • – Kalendari Kodak (i ​​pranishëm me dy imazhe të dasmës)
 • – Çmimi FEP CAMERA BRONZE 2018 Master MQIP 2017 Çmimi FEP CAMERA SILVER 2017 MQEP 2016
 • – Çmim FEP KAMERA BRONZE 2011 QIP Portret 2010 QEP WEDDING 2004 QEP WEDDING 2005
 • – Themelues dhe president që nga viti 2012 i shoqatës fotografike “Social Photo Street 6212” BRONZE CAMERA 2018 Certifikata MERIT AWARD 2018 certifikatë EXELLENCE AWARD 2018
 • – Certificate EXELLENCE AWARD 2017 Certificate DISTINCTION AWARD 2017 Certificate MERIT AWARD Certifikata 2016 FIOF BRONZE  AWARD Kategoria e dasmës 2014 FIOF BRONZE AWARD Kategoria Dasma 2017 Wedding BRONZE AWARD Kategoria Dasma 2014
 • – Certifikatë Nderi FIOF Revolution 2016 Ambasador i Fotografisë Italiane 2016 në Rusi.
 • – Përzgjedhja e 100 fotografive më të mira për ekspozitën 2015 (Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut) “The Spiritof Art” Ekipi i të Drejtave të  Njeriut Ambasador i Fotografisë Italiane 2015 në Kinë

 


Achilleas Tziakos – Greqi

Achilleas Tziakos është anëtar dhe themelues i Photometria International Photo Festival gjithashtu dhe pjesë e ekipit të TedX në Janinë.  Photometria është grupimi më i madh i artistëve fotograf në Greqi i cili zhvillon disa aktivitete dhe ekspozita të rëndësishme ndërkombëtare  për fotografinë. Gjatë kohës që studionte në Athinë në shkollën e informatikës, ai punonte si asistent fotograf për Akis Safaris Photo Studio.

Në vitin 1994 u kthye në vendlindjen e tij, Janinë, ku themeloi radiostacionin Metro.

Në të njëjtën kohë, ai ka punuar si botues dhe redaktor fotografish për revistat dhe gazetat greke. Gjithashtu ai ka qënë dhe anëtar jurie në edicione të ndryshme të Photometria International Festival.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy