FOKUS

  • International
  • Photography
  • Award

 

SAIMIR AHMETI

Saimir Ahmeti  ka lindur ne 01 Janar 1973 ne Fier.

1991 perfundon Liceun Artistik “Jakov Xoxa”. Fier ku studioi per violine.

1995 diplomohet per “Menaxhim Arti” ne Akademine e Arteve te Bukura ne Tirane.

1998 – 2018 Menaxher i Teatrit “Bylis” Fier

2018 – 2021 Menaxher i Drejtorise se Artit dhe Kultures, Bashkia Fier

2006 – Themelohet Shoqata “ANTIK” dhe Saimir Ahmeti zgjidhet kryetar i saj.

  • Kurator i “Pogradec International Colony”, ne Pogradec, (2010 – 2021)
  • Kurator i “Apolo Art Colony” ne Fier (2010 – 2021)
  • Kurator i “ADRIA-WEALTH”, Koloni Nderkombetare e Fotografise Artistike (2016)
  • Kurator i “International Women’s Day Exhibition”, (2016 – 2021)
  • Menaxher i “FOKUS AWARD” 2007 – 2021

 

  • Ekspozita Personale si fotograf:

Prishtine, Kosove, Gostivar Maqedoni ( Kult Gallery) / Kavadarci, Maqedoni ( Galeria e qytetit ) / Negotino, Maqedoni (Galeria e qytetit) / Fier, Shqiperi (Galeria e qytetit) / Novi Pazar, Serbi (International University’s Gallery) / Shkup, Maqedoni ( Galeria Kombetare – Mala Stanica ) / Elbasan, Shqiperi (Real Scampini) / Riga, Letoni (The Association of Architect’s House) / Zagreb, Kroaci ( “Galeria Zvonimir ).

Pjesemarres ne dhjetra ekspozita kolektive ne Ballkan dhe Europe si dhe pjesemarrje ne Koloni dhe Rezidenca Arti.

Çmimi “Foto me e Mire” ne konkursin: “Çmimi i Nentorit”, ne Gostivar, Maqedoni (2015)

Menaxher i dhjetra shfaqjeve te vena ne skenen e Teatrit  “Bylis” ne periudhen (1998 – 2021)

Organizator i shume aktiviteteve ne artit skenik, muzikor, balet etj. Drejtues i dhjetra projekteve te Shoqates ANTIK ne periudhen (2006 – 2021)

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy